Hoe werkt Billtobox

Billtobox is een online samenwerkingsplatform dat als digitale brug dient tussen de boekhouder en zijn klanten. Dit platform zorgt er namelijk voor dat de ondernemer gebruiksvriendelijke tools krijgt om zijn facturen online te beheren. Dit houdt in: het ontvangen van inkomende facturen, het opmaken en verzenden van uitgaande facturen, het uploaden van bonnetjes, het betalen, het opslaan en het uiteindelijk delen met zijn boekhouder.

De boekhouder krijgt vervolgens online alle nodige documenten per klant elektronisch, met pdf, binnen in een overzichtelijk ingedeelde bibliotheek. Hij kan zo gedurende het jaar op een systematische manier alle nodige documenten verwerken zonder ieder kwartaal overdonderd te worden door stapels papier van zijn klanten.

STAP
EEN

Klanten verzamelen hun facturen in Billtobox

Je klanten ontvangen facturen via verschillende bronnen in verschillende formaten. In Billtobox heeft jouw klant de mogelijkheid om facturen die zijn ontvangen via post, e-mail of zelfs restaurantbonnetjes heel gebruiksvriendelijk te verzamelen in Billtobox. Ongeacht de bron (grootverzender, overheid / Simplerinvoicing etc.) en ongeacht het formaat van de factuur (foto, pdf, XML SI, etc.) kunnen alle mogelijke vormen van facturen verzameld worden in het platform.

STAP
TWEE

Ingebouwde OCR leest alle gegevens

Zodra je klant de facturen in Billtobox heeft verzameld, worden alle gegevens van zowel foto’s van facturen, pdf-bestanden of andere formaten zo goed als mogelijk (best effort) uitgelezen door onze OCR (Optical Character Recognition).

Niet alleen worden de gegevens gelezen door een mechanische OCR, ook beschikt Billtobox over een manueel validatiecentrum. Gegevens die door de mechanische OCR niet ingevuld zijn, worden vervolgens foutloos aangevuld door het manuele validatiecentrum. Dit laatste is optioneel en zal in rekening gebracht worden wanneer voor deze optie wordt gekozen. Tot nu toe kiest 100% van de aangesloten accountants voor deze optie.

Binnen de OCR markt is dit een groot voordeel. Hierdoor verkleinen wij namelijk aanzienlijk de mogelijkheid op fouten en ben je er zeker van dat alle gegevens correct zijn ingelezen waardoor je zelf veel minder werk overhoudt.

STAP
DRIE

XML’s en pdf’s van facturen worden doorgestuurd naar boekhoudkantoor

Na het inlezen van de gegevens worden alle facturen automatisch omgezet naar een elektronische factuur in een XML-formaat dat door de klant wordt gebruikt. Deze XML’s worden vervolgens doorgestuurd via Billtobox naar het boekhoudkantoor.  Standaard werken wij met UBL SI (Simplerinvoicing) maar in specifieke sectoren werken wij met de daar gebruikelijke XML standaarden.

STAP
VIER

Van Billtobox naar je boekhoudprogramma

Alle gegenereerde XML’s worden vanuit Billtobox automatisch doorgestuurd naar je boekhoudkantoor. Jullie ontvangen per klant alle facturen in een gestructureerd overzicht. Rekening houdend met de gewenste automatisatie kan ieder boekhoudkantoor zelf de XML’s vanuit Billtobox gaan importeren in het boekhoudpakket, maar het is ook mogelijk gebruik te maken van een automatische koppeling al dan niet i.c.m. geautomatiseerde boekingsvoorstellen.

Ongeacht het boekhoudpakket dat je hebt, Billtobox heeft een oplossing voor iedere accountant.


Vragen?

Wil je meer te weten komen over de integratie met jouw ERP/CRM pakket? Heb je vragen over hoe je klanten op Billtobox kunt activeren of wil je simpelweg meer informatie over Billtobox ontvangen?

Geen enkel probleem.

Ons Billtobox-team staat klaar om je vragen te beantwoorden. Vul het contactformulier in en wij reageren zo snel mogelijk!

Als u hieronder op 'verzenden' klikt, geeft u Unifiedpost Group toestemming om de hierboven ingevulde persoonlijke gegevens op te slaan en te verwerken om u de gevraagde informatie te bezorgen. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.